Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 7 juni 2013

Bestuurders Innoforte en Attent in top25 grootverdieners ouderenzorg

Ed Cools (ex-Innoforte) en Joke Siraa (Attent) staan in de topvijfentwintig van grootverdieners in de zorg in 2012. Cools prijkt in de top op plaats 6 en Siraa staat op de 23e plek.

Actiz is de organisatie van bestuurders in de ouderenzorg, de “zorgondernemers” zoals ze zichzelf noemen.  Vakbond Abvakabo FNV gebruikt deze naam voor de “Actiz50”,  een ranglijst van de 50 meestverdienende bestuurders in de ouderenzorg. De salarissen blijken in 2012 opnieuw te zijn toegenomen. Alle vijftig bestuurders die op deze lijst staan vermeld verdienden in 2012 meer dan de balkenendenorm. Sinds 1 januari 2013 is de Wet Normering Topinkomens (voor met publiek geld gefinancierde instellingen) van kracht. Deze wet moet een einde maken aan de graaicultuur in de publieke sector. We kunnen dus pas volgend jaar zien hoe deze wet uitpakt en of er nog bestuurders zijn die toch nog door de mazen in deze wet heen weten te glippen.

Uit het rapport van Abvakabo FNV:

“In tijden waarin er flink wordt bezuinigd in de zorg, tienduizenden thuiszorgmedewerkers loon moeten inleveren en tienduizenden banen dreigen te verdwijnen, stijgen de salarissen aan de zorgtop flink door.”

“In 2010 verdiende de aanvoerder van de Actiz50 nog 287.049 euro. In 2011 kon de nummer één van de ranglijst 327.075 euro bijschrijven. Maar in deze editie, waarin de salarissen van 2012 op een rijtje zijn gezet, blijkt de koploper meer dan vijf en een halve ton te hebben ontvangen.”


Naast de algemene informatie is voor Rheden en omgeving deze lijst ook interessant vanwege enkele (oude) bekenden. 

Op de zesde plaats prijkt de naam van Ed Cools, de in 2011 ontslagen bestuurder van Innoforte. Hij kreeg nog een zakcentje mee van 290.000 euro. Zijn totaalinkomen bedroeg volgens Abvakabo 351.980 euro.



Joke Siraa van Attent wwz staat met een jaarinkomen van 237.138 euro op plaats 23 van de lijst. Dit lijkt haar jaarsalaris (incl. pensioenpremie en evt. onkostenvergoeding) te betreffen. Daarmee zit ze boven de  norm van 228.599 euro (inclusief onkostenvergoeding en pensioenbijdrage). De cataloguswaarde van de “auto van zaak” bedraagt 36.010 euro. 

Onderstaand het volledige rapport. Klik op een van de afbeeldingen om te vergroten.














Klik hier om Actiz50-juni-2013 te downlaoden 

1 opmerking:

  1. Oude linkje naar het originele rapport was kennelijk vervallen. Nieuwe link aangemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen