Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 23 juli 2012

Euro-experiment is mislukt

Het Internationaal Monetair Fonds dreigt zijn handen van Griekenland af te trekken.  Het IMF is het zat om miljarden euro’s in een bodemloze put te storten. De euro-exit van Griekenland komt daarmee steeds dichterbij.  Maakt niet uit. Het is alleen veel te laat.  Behalve Jan Kees de Jager geloofde toch geen hond dat er nog één cent uit Griekenland terugkomt.  


Ook zonder Griekenland zal de eurocrisis voortwoekeren. Met torenhoge werkloosheid, sociale onrust en armoede. Ook in Nederland. Hoe lang laat Nederland zich de dictaten uit Brussel nog welgevallen?  Hoe lang laat de Nederlandse kiezer zich nog ringeloren door de euroextremisten? Door partijen die lachen om zaken als onafhankelijkheid en soevereiniteit? Die triomfantelijk miljarden in Nederland bezuinigen om diezelfde miljarden over de Zuid-Europese balk te smijten? Die daarvoor onacceptabele, onaanvaardbare risico’s nemen.
Wanneer komt de erkenning dat het euro-experiment een faliekante mislukking is, dat Europa heeft gefaald? Wanneer dondert het euro-kaartenhuis definitief in elkaar? Wanneer neemt Nederland het heft weer in eigen hand?  
   

4 opmerkingen:

  1. wat er mis is gegaan is de klassieke fout: we leren niet uit het verleden! Vele muntunies zijn de euro voorgegaan (latijnse muntunie, muntunie oostenrijk-hongaarse rijk etc) en allemaal zijn ze uit elkaar gevallen; belangrijkste reden: geen monetaire discipline, mede als gevolg van geen gelijkwaardige economieen. Ik ben geen econoom maar maar alleen al door naar het verleden te kijken zie je wat hier fout gaat (en tevens dat het ook op deze manier niet goed gaat komen)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ...terwijl de golven al over het dek spoelen speelt het euro-orkest haar betoverende klanken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kijk voor de gein eens naar dit filmpje:

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=I5QwKEwo4Bc

    BeantwoordenVerwijderen