Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 15 juni 2013

Gemeente Boarnsterhim: wachtgelden ex-bestuurders

Met het oog op het verkrijgen van informatie over wachtgeld voor een van de ex-wethouders, Ella Schadd, van Rheden die aansluitend op haar Rhedense-wethouderschap tot burgemeester van de gemeente Boarnsterhim werd benoemd had ik ook een WOB-verzoek naar de Friese gemeente gestuurd. De info van Boarnsterhim leverde in dat kader geen  nadere informatie.

Boarnsterhim onderscheid zich wel van de gemeente Rheden door haar openheid en duidelijkheid. De Friezen verstrekten niet alleen de namen en de bedragen maar koppelden die namen en bedragen ook nog eens aan elkaar en gaven bovendien specifieke informatie over de perioden waarin de wachtgelden werden uitgekeerd. Fryslân Boppe

Boarnsterhim gaat later dit jaar overigens op in een grotere gemeente Leeuwarden.  

Het zegt de mensen in onze regio waarschijnlijk niet zoveel maar wellicht hebben de Friezen er nog iets aan. Zonde om die informatie niet te delen.


Klik op een afbeelding om te vergroten







1 opmerking:

  1. Dus die Bouma - van den Brink, J heeft vanaf april 2006 elk jaar een bedrag van €53.806 gekregen zonder daar wat voor te doen. Dat is (tot en met april 2012) een bedrag van €322.836.

    Daar schrik ik van.

    Q.

    BeantwoordenVerwijderen