Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 28 maart 2008

Dorpsvisie - Inspraak Stichting Burg. Willemsestraat

Inspraak bij de raadsvergadering van 25 maart waar de Dorpsvisie was geagendeerd. De heer Wolfgang Fischer namens de Stichting Burg. Willemsestraat aan het woord.

“5 Minuten tijd voor een hele belangrijke zaak in ons dorp Dieren en vooral de oostelijke hoek van Dieren, Kruispunt Burgemeester de Bruinstraat met Zutphensestraatweg en in bijzonder natuurlijk onze Burg. Willemsestraat, is veel te weinig! Daarom zal ik ook niet diepgaande op details ingaan, maar alleen enkele punten aanhalen.

Wij van de Stichting Burg. Willemsestraat kunnen na het lezen en bestuderen van de afgelopen week ontvangen documenten alleen maar vaststellen dat er nog niets, of niet veel, is geleerd in de afgelopen jaren binnen onze gemeente.

Ons inziens moet er kennelijk een plan, maakt niet uit hoe, liggen om maar één doel te bereiken, het geld veilig stellen. Communicatie met de burgers, nooit van gehoord!

Het voorstel van Atelier Verdaas wordt aan de zijkant geschoven, oude plannen gewoon opnieuw gepresenteerd, of moet ik zeggen de afgeslankte 8- variant in een nieuw jasje.
Alle eerder gepresenteerde voorstellen van burgers uit Dieren zijn nergens terug te vinden.

Volgens de dorpsvisie moet de Harderwijkerweg uitsluitend een functie hebben als lokale ontsluitingsroute, dit gaat dwars tegen de voorstellen van Atelier Verdaas in.

Afgelopen najaar heeft de provincie kontact gezocht met alle aanwonende van het eerder genoemd kruispunt i.v.m. de problemen of te verwachten problemen. Na enkele bijeenkomsten tussen bewoners en provincie was duidelijk dat we een groot probleem aan de oostkant van Dieren hebben betreffende aan- en afvoer van verkeer richting Apeldoorn en vice versa (fijnstof, geluid, verkeersveiligheid en zeker ook de bereikbaarheid van de betrokken panden).

Wij kunnen en zullen niet akkoord gaan met de voorgestelde plannen in de dorpsvisie en zullen hiervoor alle mogelijkheden inzetten.

Onze insteek is nog altijd een goede afwikkeling van het verkeer in en om het dorp Dieren, waarbij we het GBO-Basisplan “Hart van Dieren” met volle overtuiging ondersteunen.

Stichting Burg. Willemsestraat, Dieren
Wolfgang Fischer
Voorzitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten