Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 28 maart 2008

Kock - met K,O,C,K

Zodra vanuit de Steegse citadel kreten worden geslaakt over “zorgvuldige communicatie” en het “creëren van draagvlak” moet je uitkijken. Dan staat het zoveelste besluit op de rol om erdoor gedrukt te worden.

Dat geldt ook voor de Dorpsvisie Dieren. Opnieuw werd de Dierense bevolking genegeerd. Op eigen verzoek van de betrokken groeperingen is er in de voorbije weken met de Stichting Spankerenseweg en het GBO, de Gemeenschappelijke Belangenorganisaties van Dieren, gesproken. Maar dat heeft tot niets geleid en in de dorpsvisie is er niets van terug te vinden. Het klinkt cynisch maar dat was ook wel te verwachten.

Communicator Wilschut stopte zijn betrokkenheid in het praten zelf. Hij wilde altijd over van alles en nog wat communiceren maar daarbij werd het managen van de verwachtingen over het hoofd gezien en de doelen dreven steeds verder uit het zicht. Al het gepraat leverde tenslotte niets op.

Nu staat consultant Kock, de koele rekenaar, aan het roer. Die houdt zijn doel deksels goed voor ogen. Zijn horizon bestaat nu enkel uit de rijksbijdragen. En om die veilig te stellen moeten de betrokken ministers voor de zomer een papier op hun bureau hebben liggen. Anders is het einde oefening. Althans volgens de lezing van wethouder Joop Kock en gedeputeerde Marijke van Haaren en de hunnen.

En Joop Kock en Marijke van Haaren hebben natuurlijk hun trots. Het papier moet de verzinsels bevatten uit hun eigen burelen. En daar kun je de bevolking niet zo goed bij gebruiken. Gewoon negeren dus, dat is het beste medicijn. Of zeggen dat je luistert maar er niets mee doen. Daar ligt de parallel met het verleden. Bij de verkiezingen zien we wel weer, denken Joop en Marij. Dan is de bui allang over en kiezers hebben toch maar een kort geheugen.

Nog steeds kunnen bevolking en bestuur dichter bij elkaar komen.
Over de plannen van de belangenverenigingen moet absoluut gepraat worden. Daarnaast moeten ze (ook financieel) worden doorgerekend. Daarvoor is tijd nodig.

Maar die tijd dringt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten